miércoles, 30 de enero de 2013

ASANA DEL MES

TADASANA

                                   
 





Contemplar una muntanya ha representat per a la humanitat la possibilitat d'assolir una cim i contemplar des d'ell el món amb una perspectiva més àmplia.

Des del punt de vista simbòlic, l'ascens a la muntanya representa la possibilitat de l'ésser humà d'expandir la seva consciència.


Aquest ascens a la muntanya que representa el desig d'elevació, de superació però sent conscient de les dificultats que té aquest camí. Les marxes per les muntanyes són dures, precisen de l'esforç continu però al final s'aconsegueix la recompensa quan s'és dalt.


En aquest cas la muntanya ve a nosaltres i amb ella tots els seus beneficis, amb una base ben ferma i sòlida de cames i peus a la Terra que dóna seguretat a la ment, i amb això pau i tranquil·litat.


Romandre de peu és una de les formes més fàcil de poder experimentar els principis bàsics dels asanas. Poder romandre de peu i dret, ferm i relaxat és l'objectiu de qualsevol pràctica de asana.


Tada: muntanya.
Asana: postura.


Tada, la muntanya, simbolitza la immobilitat i l'estabilitat, que és el principi i la fi de tots els moviments.


En Tadasana no és només el cos físic el que està relaxat i quiet, sinó que també hi ha un equilibri interior de tranquil·litat, sensibilitat i fermesa. (Ioga, Mary Stewart).



Adjunto aquest enllaç d'un programa de ràdio que parlaven de la Montaya en tots els seus aspectes. Fan una entrevista a l'alpinista Edurne Pasaban i es molt interesant el que explica i alhora la seva sencillesa. Os invito a que l'escolteu!!!
                                                         

No hay comentarios:

Publicar un comentario