YÔGA

Cadascú fa el seu propi Yôga, cadascú el sent a la seva propia manera i a la vegada es un sentiment comú.

El Yôga s’ha convertit en el meu camí, i l’hi estic molt agraïda i li dec moltíssim, es un camí que mai s’acaba i sempre hi han coses per aprendre, per anar creixent i per compartir-les amb els demés.

Os animo i invito a experimentar el Yôga, som diferents però alhora compartim les mateixes coses.

Cuida i mima tant el teu cos com el teu interior integralment, comença per una respiració lenta i profunda, i lo demés anirà sorgint juntament amb aquest alè de la vida, sense presa i amb disciplina.

No esperis resultats, tard o d’hora el que ha d’aparèixer apareixerà. DISFRUTA I GAUDEIX del moment de la seva pràctica com també dels petits moments que omplen la nostra vida. 



DEFINICIÓ



La paraula Yôga té dos significats principals:

1. Unió.
2. les tècniques o mètodes per dur a aquesta unió.

En la primera accepció, es pot entendre en un doble sentit:

- Unió amb un mateix.
- Unió de l'individu amb el cosmos.

Podem entendre el Yôga com l'actualització i consumació de l'estat d'unió entre l'ésser individual (Jiva) i l'ésser còsmic (Atman). Un estat de consciència expandida les principals característiques són l'haver transcendit el coneixement intel·lectual i l'experiència dual, i l'aparició de la comprensió intuïtiva del món.

Patanjali, el codificador del Yôga Clàssic, en la seva obra Yôga Sutras el defineix:

"Yôga és aturar la inestabilitat de la consciència"
"Yôga chitta vritti nirodhah"

La segona accepció fa referència al conjunt de tècniques aplicades al desenvolupament integral de l'ésser humà. en aquest sentit pot definir com un conjunt de tècniques de perfeccionament de l'ésser humà a nivell físic, mental i espiritual.


L'objectiu el marca el propi practicant, uns el busquen per obtenir relaxació, altres concentració, per a altres pot convertir-se en una teràpia, o per conèixer-se millor a si mateixos, i altres com a forma de vida.

ORIGEN

Es considera que té una antiguitat de més de 5.000 anys, anterior als Vedes, entès com a actitud personal de recerca i desenvolupament intern.
Patañjali sistematitzaria el Yôga per primera vegada en el seu Yôga Sutras.